11/6/14

Φραγκοσυκιά

Όταν ακούμε το όνομα Φραγκοσυκιά ο νους μας πάει στο καλοκαίρι, στην εξοχή και φυσικά στα φραγκόσυκα!


Ο δικός μου ο νους δεν πάει μόνο εκεί.
Πάει και σε αράχνες,
Λεπτομέρεια #1



σαύρες,
Λεπτομέρεια #2

και φίδια,
Λεπτομέρεια #3

που κατοικούν μέσα σε αυτές (τουλάχιστον έτσι πιστεύω από μικρή...). Μία (και μοναδική) φορά πλησίασα μία φραγκοσυκιά για να μαζέψω φραγκόσυκα, η οποία ήταν ίδια η αραχνούπολη, αλλά το χειρότερο ήταν ότι μόλις πλησίασα, υπήρξε στο "εσωτερικό" της απίστευτη κινητικότητα...! Κρουτς, κρουτς από εδώ, κριτς κριτς από εκεί, κρατς, κρατς παραπέρα (κροτς, κροτς δεν άκουσα)...ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη!!!

Ακρυλικά σε καμβά, 35x50cm
Υ.Γ. Φραγκόσυκα δεν μάζεψα...

22 σχόλια:

  1. Kαλημέρα! Απίστευτη, απίθανη, η φραγκοσυκιά σου, αν και την έκανες ζωολογικό κήπο! Εγώ πάντως την προτιμώ....σκέτη! Φιλιά! Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέτη είναι ίσως καλύτερη, αλλά δεν μπορούσα να παραβλέψω τις παιδικές μου...φοβίες (χα,χα,χα)!!! Καλημέρα γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά μεγάλη κινητικότητα στην υπέροχη φραγκοσυκιά σου, ένας ολόκληρος μικρόκοσμος. Εύχομαι τώρα που την ζωγράφισες τόσο ωραία και παραστατικά να ξεπέρασες όλες τις παιδικές σου φοβίες. Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο μάζεμα των φραγκόσυκων, ευτυχώς που σε εμένα δεν αρέσουν έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να μπω σε αυτό τον κίνδυνο !!!
    Καλημέρα και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, δεν ξεπερνιούνται αυτές τόσο εύκολα...ζω μαζί τους απλά μακριά και αγαπημένα!!! Καλή συνέχεια και σ΄εσένα!!

      Διαγραφή
  3. Γειά σου Καλοκαιρινή μου Αλεξάνδρα!!! Τ α φραγκόσυκα μ αρεσαν ως εικόνα, τα λάτρεψα οταν τα δοκίμασα. Ετσι ήταν επόμενο να τα ζωγραφίσω,μια που δεν έχω αφήσει φρούτο για φρούτο σε καφάσι,αζωγράφιστο,χαχαχαχα
    Μόνο που εγω έφτιαξα ένα μόνο κομματάκι τους (http://kantomagapi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_16.html) εσυ ολόκληρο το φυτό με τον μικρόκοσμό τους!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ τα δικά σου φαίνονται πάντως πολύ πολύ λαχταριστά!!! (χαχαχα τα δικά σου λένε ελάτε να με φάτε και τα δικά μου "μην τολμήσεις..."!!!)

      Διαγραφή
  4. Τα φραγκόσυκα τα γνώρισα στην Μάνη.... άσχημη εμπειρία, μια ασημένια οχιά δεν μου επέτρεψε ούτε να τα φωτογραφίσω.... ακόμα τρέχω!!!!! Μπροστά στο πίνακα σου όμως... στάθηκα και θαύμασα!!!!! Φιλιά καλημέρας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, οχιά Μανιάτισσα!!!? Μπορώ να φανταστώ το σκηνικό....! Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  5. Απλά υπέροχη! Λάτρεψα τον συνδυασμό των χρωμάτων Αλεξάνδρα! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Δήμητρα! Την καλημέρα μου και σ΄εσένα!

      Διαγραφή
  6. Εχω μείνει άφωνη Αλεξάνδρα μου!!Τί πανέμορφος πίνακας!!Καί οι "λεπτομέρειες"απίστευτες όμορφες!!!Καί εγώ λάτρεψα τόν όμορφο συνδυασμό χρωμάτων!!Μπράβο σου!!!Καλό μεσημέρι!!Φιλάκια!!(Τά μπάνια σου τά συνεχίζεις?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν και οι "λεπτομέρειες'!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ Dimi!!! Τα μπάνια μου τώρα που τα ξεκίνησα δεν τα σταματάω!!! (έστω και ας είναι μόνο το ΣΚ...)

      Διαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΙουνίου 11, 2014

    Οι βιωματικές εμπειρίες έχουν πάντα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, Αλεξάνδρα! Έχω κι εγώ μία να θυμάμαι με φραγκοσυκιές...
    Υπέροχη η φραγκοσυκιά με το μικρόκοσμό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άλλος παθών!!! Νομίζω ότι αξίζει να γυριστεί ταινία με τον τίτλο: "Τρόμος στο δρόμο με τις Φραγκοσυκιές"! :))) Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη η φραγκοσυκιά σου Αλεξάνδρα!!! Μου άρεσε πολύ, που είναι κατοικημένη :))) Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ειρήνη!!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφος πίνακας Αλεξάνδρα μου!! Έχεις μεγάλο ταλέντο!!! Εμείς εδώ στην Κύπρο την λέμε παπουτσοσυκιά, και τα φραγκόσυκα παπουτσόσυκα!! Καλή συνέχεια εύχομαι! Πολλά φιλούθκια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βασιλική και σ΄ευχαριστώ πολύ!!! Δεν το ήξερα ότι τα λένε στην Κύπρο παπουτσόσυκα! (ακούγονται και πιο νόστιμα έτσι...ο νους πάει στα παπουτσάκια!!! σλουρπ!)

      Διαγραφή
  10. Πήζει η Συρούλα στο φραγκόσυκο, όμως ποτέ μου δεν τα πλησίασα, ούτε δοκίμασα!!!!
    Τα δικά σου πάντως, και τα πλησίασα και τα θαύμασα κι' ας είχαν "ζωντάνια" μέσα τους. Ζωγραφιστά τα ζωντανά, ό,τι και νάναι, δεν μ' ενοχλούν καθόλου!!! Περίεργο;
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χάνεις και τίποτα που δεν έχεις δοκιμάσει. Εγώ δοκίμασα τελικά ένα που είχαν μαζέψει κάποιοι "ατρόμητοι" και μου έφυγε η όρεξη (και η περιέργεια!!!!). Καλή σου νύχτα!!!

      Διαγραφή
  11. Έχω να φάω φραγκόσυκο από τότε που ήμουν μικρή!!!!!!!! Μου άρεσε που ζωγράφισες την φραγκοσυκιά μαζί με τον μκρόκοσμό της!!
    Φιλάκια και καλό ξημέρωμα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς αυτόν κάτι έλειπε από την Φραγκοσυκιά...!!! Καλή σου μέρα Μαριάννα!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...