12/1/15

Κασπώ από ξύλινη συσκευασία κρασιού


Οι γιορτές που πέρασαν έφεραν μαζί τους και την καθιερωμένη πια (ελπίζω) αποστολή ενός αφρώδη οίνου από έναν προμηθευτή από την Ολλανδία στην εταιρεία όπου δουλεύω. Χαρά μεγάλη εγώ, "το κουτί, το κουτί θα το πάρω εγώ"!!!
Στο περσινό είχα κάνει ντεκουπάζ και έβαλα μέσα σκόρπιες παλιές φωτογραφίες.
Το φετινό αποφάσισα να το κάνω κασπώ. Το έντυσα λοιπόν με λινάτσα!


Αρχικά είχα εκτυπώσει πάνω σε χαρτί για σιδερότυπα κάποια σχέδια που είχα βρει στο διαδίκτυο για να τα σιδερώσω πάνω στη λινάτσα. Το δυστύχημα είναι ότι καθώς έβαζα το ζεστό σίδερο και το πίεζα με δύναμη για να κολλήσει το σχέδιο, η λινάτσα σούρωνε και γινόταν χάλια...
Οπότε την κόλλησα με ατλακόλ σκέτη, χωρίς κανένα σχέδιο.


Κάτι έπρεπε να προσθέσω όμως, σκέτο με την λινάτσα μου φαινόταν άχαρο.
Πολλά πέρασαν από το μυαλό μου μέχρι που θυμήθηκα πως έχω ένα μικρό ορθογώνιο ξύλινο κομμάτι που κάποτε ήταν διαχωριστικό σε μία άλλη συσκευασία κρασιών και το είχα χρησιμοποιήσει ως πειραματόζωο για τον πυρογράφο.


Το ξαναπέρασα με τον πυρογράφο για να φαίνεται πιο όμορφο και το κόλλησα κι αυτό με ατλακόλ στην πρόσοψη του νέου μου κασπώ!!


Μέσα έβαλα τρία μικρά γλαστράκια με τεχνητά φυτά και το τοποθέτησα στο έπιπλο που βρίσκεται απέναντι  από την είσοδο του σπιτιού για να μου θυμίζω κάθε μέρα που επιστρέφω στο σπίτι, πόσο πολύ με αγαπώ!!! χαχαχαχαχα (πλάκα κάνω...)


Στα αριστερά έχω βάλει το παλιό στραγγιστήρι των πιάτων ως θήκη για την αλληλογραφία και στα δεξιά βλέπεται την Ζάμια μου που αργοπεθαίνει και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να την σώσω γιατί όπως έμαθα έκανα ένα μεγάλο και μη αναστρέψιμο λάθος! Ήταν ένα ευτυχισμένο και χαρούμενο φυτό και είχε βγάλει πολλά καινούργια βλαστάρια! Ήταν τόσο χαρούμενα που ψήλωναν και ψήλωναν τόσο ώστε το τέλος δεν άντεχαν το βάρος τους και λύγιζαν! Εγώ για να τα βοηθήσω τους έβαλα πασαλάκια για να μένουν όρθια! και από τότε πήρε την κάτω βόλτα και έμαθα ότι έκανα ότι το χειρότερο μπορούσα! Με τα πασαλάκια τραυμάτισα τους βολβούς - ρίζες του και τώρα είναι καταδικασμένο :(

Θα την κρατήσω όμως μέχρι το τέλος, διότι πάντοτε μπορεί να συμβεί κάποιο θαύμα!

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!

43 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο το κασπώ Αλεξάνδρα! Ταιριάζει πολύ η λινάτσα με το ξύλο με την πυρογραφία!!! Αλλά και η vignette που ετοίμασες, σούπερ!!! Λάτρεψα την ιδέα με το στραγγιστήρι! Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ! πως το πέταξες έτσι απότομα αυτό το vignette και δεν ήξερα η δόλια τη σημαίνει!!! ευτυχώς που είμαστε στο ίντερνετ και πήγε η λέξη κατευθείαν στο google κι έμαθα και κάτι!!! (και καμία σχέση με το vinaigrette που πήγε το μυαλό μου...χαχαχα)
      Σ΄ευχαριστώ πολύ Δήμητρα, καλή εβδομάδα και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  2. Αλεξάνδρα το αξιοποίησες υπέροχα το ξύλινο κουτί... είναι υπέροχο να μπαίνεις στο σπίτι σου και να αντικρίζεις την λέξη "Σ' αγαπώ"!!! Η ιδέα σου με το στραγγιστήρι υπέροχη!!!! Όσο για το φυτό... εύχομαι να γίνει το θαύμα!!! Πολλά φιλιά καλημέρας... να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Βίκυ!!!
      Όντως, τώρα που το "έζησα" και λίγες μέρες, είναι πολύ ωραίο να μπαίνω και να το αντικρίζω!!!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφα που ξεκινά η βδομάδα όταν η πρώτη ανάρτηση που διαβάζω, είναι δική σου! Μεταξύ μας, ούτε γω ήξερα το vignette και το μυαλό μου πήγε εκεί που πήγε και το δικό σου, χα,χα!!! Μα, να καταστρέψεις το καυμένο το φυτό;;;;;;;;;;;Δε το περίμενα αυτό από σένα Αλεξάνδρα! Το κουτί σου πάντως.....υπέροχο! Εμένα θα μου άρεσε και σκέτη η λινάτσα. Αλήθεια, της έβαλες αυτοκόλλητη καρίνα από κάτω ή όχι; Φαίνεται τέλεια τεντωμένη η λινάτσα και καλής ποιότητας. Σε παρακαλώ, θα μας το ξαναδείξεις όταν θα βάλεις χρωματιστά λουλούδια.....μη μου πεις ότι δε θα βάλεις, θα πεθάνωωωωωωωωωωωωωω!Καλή βδομάδα και φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααααααααααα! (μόλις γύρισα από το google όπου έψαχνα να βρω τι είναι η αυτοκόλλητη καρίνα....) Όλο άγνωστες λέξεις μου βάζετε!!! χαχαχα Όχι δεν έβαλα κάτι τέτοιο!!
      Πάντως η λινάτσα είναι όντως πολύ καλής ποιότητας. Τεντωμένη είναι γιατί την έκοψα αφού την κόλλησα πάνω στο ξύλο!!!! (μη νομίζεις, προσπάθησα πρώτα να την κολλήσω ήδη κομμένη και στράβωνε...)
      Αρχικά λουλουδάκια ήθελα να βάλω, μα είναι πιο ακριβά από την πρασινάδα (είμαι και τσιγγουνοπατάτα...χαχαχα)

      Διαγραφή
  4. Επανέρχομαι γιατί ξέχασα να σχολιάσω αυτό με το ''σ' αγαπώ'' απέναντι από την πόρτα. Να το προσέξεις Αλεξάνδρα μου αυτό, να το προσέξεις. Έτσι ξεκινάνε όλα και μια στιγμή βρίσκεσαι στη δυσάρεστη θέση να σε λένε ''ψωνάρα''.....εγώ για το καλό σου το λέω..................χα,χα,χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς υπεράσπιση μου, το έφτιαξα για τον άνθρωπο μου...! (που δεν νομίζω ότι θα το "προσέχει" βέβαια....)
      Αν τώρα μαζί με τον Βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα....ε, δεν φταίω εγώ!!! (χαχαχα)

      Διαγραφή
  5. Ενα ίδιο στραγγιστήρι έχω κι εγω.... Λες;
    Το κουτί έγινε πολύ καλό, μου αρέσει κι η λινάτσα κι η πυρογραφία, άσε που ένα σ' αγαπώ είναι το καλύτερο καλωσόρισμα στο σπίτι για όλους!
    Για το φυτό ελπίζω να γίνει κάτι, αν δεν γίνει να θυμάσαι αυτό που είχε πει μια δασκάλα στα τότε πρωτάκια μας κι κόρη μου το' χει κάνει καραμέλα εκτοτε: ''από τα λάθη μας μαθαίνουμε''!!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί όχι; αν έχει έρθει και η ώρα του σιγά-σιγά να αλλαχθεί, ακόμη περισσότερο!! Πάντως εμένα με έχει βολέψει πολύ στο θέμα της αλληλογραφίας...
      Όντως, από τα λάθη μας μαθαίνουμε!!! κι ευτυχώς ξέρω ποιο ήταν το λάθος μου (θα μπορούσα και να μην ήξερα!!!)
      Σ΄ευχαριστώ Νίκη, καλή εβδομάδα και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  6. Αχ εύχομαι να σωθεί το φυτό σου! Κι εγώ στενοχωριέμαι όταν μου πεθαίνουν :(((
    Υπέροχη η ιδέα σου . Έχω κι εγώ ένα ξύλινο πιο στενόμακρο όμως κουτί. Ωραία ιδέα είχες να το κάνεις κασπώ. Μόνο που εγώ θα το κάνω μάλλον...ντεκουπάζ ! αχαχα!
    Φιλάκια πολλά Αλεξάνδρα και καλή σου εβδομάδα ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και για ντεκουπάζ είναι ότι πρέπει (λες και γεννήθηκαν για να είναι μαζί ένα πράμα!!!)
      Έχουν πεθάνει αρκετά φυτά στα χέρια μου δυστυχώς...Τις περισσότερες φορές δεν ξέρω τι φταίει :(
      Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση ξέρω τον λόγο, οπότε δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος σε φυτά με ρίζες-βολβούς!
      Σ΄ευχαριστώ Αριστέα!! να έχεις κι εσύ μία όμορφη εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  7. Τέλειο το κουτί που έγινε κασπώ!!!!!!!! Πολύ ωραία ιδέα! Όσο για το λουλούδι...κρίμα, την έχω πατήσει κι εγώ δυστυχώς!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως όλοι μας έχουμε θρηνήσει κάποιο φυτό και όσο περισσότερο το παλεύω τόσο συνειδητοποιώ πόσο δύσκολο είναι...
      Σ' ευχαριστώ Κωνσταντίνα! Καλή εβδομάδα κι από εμένα!!

      Διαγραφή
  8. Αν βγάλεις προσεκτικά το φυτό από τη γλάστρα του μαζί με όλο το χώμα που περιβάλει τι ρίζες του, θα παρατηρήσεις κάτι συναρπαστικό. Μέσα στις ρίζες του θα βρεις μικρές πατάτες. Ναι, πατάτες (potatos, pomme de terre, Kartoffeln). Δεν ήρθαν ουρανοκατέβατες οι πατατούλες. Είναι μέρος της ρίζας. Αν, λοιπόν, με προσοχή διαιρέσεις το ριζικό σύστημα σε μικρότερα μέρη (για να το κάνεις αυτό προϋποθέτει ότι είναι μεγαλούτσικο το φυτό, δηλαδή έχει 4-5 κλαδιά με φύλλα) τότε το κάθε μέρος θα το φυτέψεις σε νέα γλάστρα με φρέσκο χώμα. Ο διαχωρισμός γίνεται εύκολα αρκεί να γίνει gently και με φροντίδα και προδέρμ. Πολλ/σμος μπορεί να γίνει και αν κόψεις ένα φύλλο και το φυτέψεις και το καπακώσεις με ένα ποτήρι, αλλά είναι πιο αργός κι απ' την καθυστέρηση
    (http://ask.kipologio.gr/questions/3039/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B6%CE%AC%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82)

    Εμένα γιατί δεν μου φέρνουν ποτέ κρασί σε τέτοιο κουτί παρά μόνο σε χάρτινο;Γκρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Αλέκα μου!!! (Αγαπώ κι εγώ πολύ το Κηπολόγιο!!!)
      Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω τραυματίσει ακριβώς αυτές τις "πατατούλες"...σνιφ (γιατί ότι κάνω είναι πάντα το πιο εξοντωτικό;;;) Λες όμως να δοκιμάσω με κανένα φύλλο;;; (όσο ζουν ακόμη κάποια από αυτά;;;) Μια δοκιμή νομίζω πως αξίζει να κάνω!!!
      Εγώ τα βρίσκω από τα εταιρικά δώρα που κάνουν στις γιορτές! Ο μόνος που ενδιαφέρεται για τα κουτιά είμαι πάντα εγώ και χωρίς "ανταγωνισμό" τα πράγματα είναι πάντα εύκολα...!!!

      Διαγραφή
  9. Καλή Χρονιά Αλεξάνδρα!!! Τι πιο όμορφο από το Σ΄αγαπώ ; Πόσο ακόμα να το βλέπεις καθημερινά και να το ακούς στα αυτιά σου!!!Εξαιρετική η ιδέα, εξαιρετικό και το αποτέλεσμα!!!Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Κική!!
      Καλή χρονιά και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Αλεξάνδρα ,μου!!!Πανέμορφο τό ξύλινο κασπώ!!
    Ταιριάζει πολύ η λινάτσα καί το ξύλο με την πυρογραφία!!
    Καί τό logo πού έγραψες,μοναδικό!!!(Μού άρεσε καί αυτό μέ τό ντεκουπάζ,χα χα!!)
    Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμένα μου αρέσει αυτό που είχα κάνει ντεκουπάζ!!! κάθε τρεις και λίγο βρίσκω δικαιολογία στον εαυτό μου για να το ανοίγω!! χιχιχι
      Η λινάτσα έκανε την ιδανική παντρειά με το ξύλο και την πυρογραφία!!! Ταιριάζουν πολύ!!
      Σ΄ευχαριστώ Dimi μου!!! Καλή εβδομάδα και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφο το ξύλινο κασπώ σου, Αλεξάνδρα μου!!
    Με ξεσήκωσες να αποφασίσω να δοκιμάσω κι εγώ τον πυρογράφο (που τον έχω εδώ και χρόνια χωρίς να τον έχω χρησιμοποιήσει!. Πολύ ωραίο και το παλιό στραγγιστήρι για την αλληλογραφία.
    Το φυτό δεν γνώριζα πως λέγεται, το έχω όμως δεί σε πολλά σπίτια. Μήπως φταίει και το πολύ πότισμα? Εαν στεγνώσει το ρίζωμά του, μήπως συνέλθει? Το εύχομαι!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις και πυρογράφο, το συζητάς;; Οπωσδήποτε πρέπει να τον δοκιμάσεις!!!
      Το στραγγιστήρι βόλεψε απίστευτα και του δόθηκε και δεύτερη ευκαιρία αλλάζοντας καριέρα μόλις πήρε σύνταξη από την πρώτη του δουλειά!! :)))
      Οι ρίζες της Ζάμιας είναι καλά στραγγισμένες! Με το που άρχισε το κακό την έβαλα σε μεγαλύτερη γλάστρα, την άφησα να στεγνώσει καλά και τη ποτίζω με φειδώ, ελπίζοντας πως αυτό ήταν το κακό, αλλά τζίφος...Μόνο η ελπίδα για ένα θαύμα μου απέμεινε!!
      Σ΄ευχαριστώ Μαριάννα μου, εύχομαι μια καλή εβδομάδα και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  12. Τι όμορφη μεταμόρφωση του ξύλινου κουτιού με τη λινάτσα !!!!
    Όσο για το στραγγιστήρι, απίθανη ιδέα !!!!!
    Εύχομαι να σωθεί το φυτό σου !
    Καλή εβδομάδα, τα φιλιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Ράνια!!!
      Βέβαια η ιδέα με το στραγγιστήρι δεν είναι δική μου! Το είχε πάρει το μάτι μου κάποια στιγμή στο ίντερνετ και περίμενα πότε θα αρχίσει να ξεφτίζει το μέταλλο για να μπορώ να το αντικαταστήσω (του πήρε πάντως καιρό...χαχαχα)
      Καλή εβδομάδα κι από εμένα!!

      Διαγραφή
  13. υπεροχο!!! καταρχην συγχαρητηρια για τη φαντασια σου! τελειο! και κατα δευτερον για την εκτελεση!!!! μου αρεσει πολυ!

    οσο για το φυτο...περαστικα του! βεβαια εγω και τα φυτα απο αλλο δρομο...εχω ξερανει μεχρι και κακτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τόσο χάλια με τα φυτά;;; πως τα κατάφερες με τον κάκτο;; (αυτό θέλει ταλέντο!! χαχαχαχα)
      Σ΄ευχαριστώ Ζήνα!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  14. Έέκανες μια ολική μεταμόρφωση και πραγματικά είναι υπέροχο το κασπώ σου.το δε σ'αγαπώ τα λέει όλα μπράβο, Αλεξάνδρα μου.μας έδωσες ιδέα για αντικείμενα που δεν τους φαίνεται ότι μπορουν να μεταμορφωθούν...φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντα μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγη όρεξη και φαντασία, φτάνει να το αποφασίσει κανείς και να το θελήσει βεβαίως!!
      Σ΄ευχαριστώ Μαρία μου, φιλάκια κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  15. Υπέροχο έγινε το κασπό... χμ κι έχω τόσα ξύλινα κουτιά μάλλον πρέπει να σηκώσω τα μανίκια! Το στραγγιστήρι σαν ιδέα συναρπαστική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το στραγγιστήρι είναι "γαμάτο", χαχαχα,
      Ξέρεις πόσα γράμματα χωράει; Άπειρα!! Βάζω, βάζω, βάζω και ακόμη μισοάδειο είναι!!!
      Σ΄ευχαριστώ Χριστίνα!!! Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  16. Δεν έχω λόγια!! Πόσο μα πόσο όμορφο είναι?? Και τι πιο όμορφο από αυτό που γράφει..εξαιρετική δημιουργία μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ όμορφο Αλεξάνδρα! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα ξύλινα κουτιά, είναι πολύτιμα.
    Ευτυχώς που είσαι η μόνη που τα θέλει στη δουλειά σου.
    Μη δείξεις τι έφτιαξες !
    Όσο για το φυτό σου,είμαι η πλέον ακατάλληλη για συμβουλές, εύχομαι όμως να τα βγάλει πέρα.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να δείξω, δεν νομίζω πως διατρέχει κίνδυνο η διεκδίκηση μελλοντικών ξύλινων κουτιών!
      Σ΄ευχαριστώ Ρένα!! Καλή εβδομάδα να έχεις!!

      Διαγραφή
  19. Το εκτέλεσες άψογα αγαπητή μου Άλεξ! Και με μια τόσο όμορφη λέξη πάνω, όπως το σ'αγαπώ...Περαστικά στο φυτούλι:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μια ανάρτηση και έχει τόσες λιχουδιές! Τέλειο έγινε το κασπώ και η ατάκα σου ότι πρέπει για να σου φτιάχνει το κέφι! Η ιδέα για την αλληλογραφία είναι πανέξυπνη! Σκέφτομαι σοβαρά να την υιοθετήσω στο γραφείο! Τώρα και το φυτό σου εύχομαι περαστικά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόλις διάβασα λιχουδιές, έτρεξα πάνω στην ανάρτηση μου να δω που έβαλα γλυκά....χαχαχαχαχα
      Το σουρωτήρι θα σε βολέψει απίστευτα και θα βρίσκεις και κάθε φάκελλο που ψάχνεις πολύ πιο γρήγορα!!
      Σ΄ευχαριστώ Κατερίνα! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
  21. Τέλειο το κουτί Αλεξάνδρα μου!! Φανταστική επιλογή η λινάτσα και το ταμπελάκι με το Σ'αγαπώ είναι λες και προοριζόταν ειδικά γι αυτό!! Καλά, το στραγγιστήρι απίθανη ιδέα!! Φιλάκια πολλά και περαστικά στο φυτούλι, ποτέ δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν ξέρεις...πάντως έχει ένα κοτσάνι που προς το παρόν δεν το έχει αγγίξει η "πτώση"...
      Σ΄ευχαριστώ Θάλεια!! Καλό μεσημέρι!!!

      Διαγραφή
  22. Το επόμενο μήνυμα ξέρεις τι πρέπει να είναι;; You are beautiful - I love you!! χαχαχαχα άντε καλά.. βάλε κάτι σε ελληνικό.. Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποια είναι η πιο όμορφη;; :)))))
    Μου έδωσες ιδέα για κάτι ξύλινο που έχω και που το συγκεκριμένο ξύλο δεν παίρνει βάψιμο και δεν ήξερα τι να του κάνω!! Ο πυρογράφος είναι ακόμα στο κουτί του by the way.. και εσύ ανάβεις φωτιές!!! :p
    Πολλά φιλιά κορίτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...