1/5/17

Schlauer Fuchs!

-Γιατί είναι η αλεπού θυμωμένη; 
-Δεν είναι θυμωμένη, αυτό είναι το ύφος της.
-Μα δείχνει θυμωμένη...Δες την
-Δεν είναι, αλλά αν συνεχίσεις να το λες τότε θα θυμώσει στα αλήθεια!
Αυτός ήταν ο διάλογος που είχα με τον άνδρα μου για την αλεπού και τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...Έναν διάλογο που κάνουμε πολύ συχνά, μόνο που η δήθεν θυμωμένη είμαι εγώ (στο τέλος θυμώνω στα αλήθεια, τα παίρνω στο κρανίο, που λέει και η νεολαία) Όχι κύριε, δεν είμαστε θυμωμένες, σκεφτικές είμαστε...αμάν πια!

Ακρυλικά σε καμβά, τελάρο deep edge, 40x50cm

Schlauer Fuchs (δηλ. πονηρή αλεπού) με προσφωνεί ένας παλιός συνάδερφος από τη δουλειά (κάτι σαν παλιοσειρά...). Γιατί ακριβώς με προσφωνεί έτσι, δεν ξέρω τι υπονοεί. Δεν με πειράζει όμως μιας και θαυμάζω τις αλεπούδες, οπότε το παίρνω ως και κομπλιμέντο!

Τώρα, γιατί θεωρείται γενικότερα η αλεπού "πονηρή" αυτή είναι μία άλλη ιστορία...
Στη Wikipedia γράφουν τα εξής:
Εξαιτίας της συνήθειας της κόκκινης αλεπούς να ζει κοντά στα χωριά, της παροιμοιώδους προσαρμοστικότητάς της και του προφίλ της, που της δίνει ένα πονηρό ύφος, έχει συνδεθεί με πολλές ιστορίες και παραμύθια πολλών πολιτισμών. Στους λαϊκούς αυτούς μύθους, παρουσιάζεται συνήθως ως ζώο με πονηριά, υψηλή νοημοσύνη και ικανότητα προσαρμογής σε όλα τα ενδεχόμενα, που με τα προσόντα αυτά αντεπεξέρχεται επιτυχώς στις δύσκολες καταστάσεις, συχνά προκαλώντας προβλήματα στα άλλα ζώα και στον άνθρωπο. Κυρίως είναι γνωστή και δημοφιλής για την μεγάλη της πονηριά, σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα η χαρακτηριστική φράση «Είναι πονηρός σαν αλεπού», καθώς και η «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια». Εκτός από τις φράσεις αυτές, επιπλέον σχετικά προσωνύμια στην Ελλάδα για την κόκκινη αλεπού, είναι «η πονηρή», «η πονήρω» και «η Μαριώ».

Εγώ πάλι πιστεύω πως η αλεπού είναι ένα παρεξηγημένο ζώο και η προκατάληψη ζει και βασιλεύει!!
Βασικά είναι πανέμορφη και πανέξυπνη και γιαυτό τη ζηλεύουν και λένε αυτές τις κακίες...

Ελπίζω να βρίσκετε και τη δικιά μου αλεπουδίτσα όμορφη και παραδέχομαι ότι με παίδεψε πολύ, μα πάρα πάρα πολύ μέχρι να καταφέρω να της δώσω αλεπουδίσια μορφή!

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Πρωτομαγιά και σας ευχαριστώ τόσο για την επίσκεψη σας όσο και για τα τυχόν σχόλια σας!!!

6 σχόλια:

  1. Μπράβο Αλεξάνδρα μου, πολύ όμορφο το έργο σου και εξαιρετικό το συνοδευτικό κείμενο !!!
    Καλό μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα μου, πολυ πετυχημένη η πονήρω σου!!!! Συγχαρητήρια!!!
    Είδα πριν από καιρό μιά όμορφη αλεπουδίτσα να βγαίνει από το δασάκι απέναντι από το σπίτι μου, αλλά μέχρι να πάρω την φωτογραφική μηχανή, μου τό'σκασε η κυρά Μαρία! Από τότε, παραφυλάω μπας και ξανακάνει την εμφάνισή της!
    Φιλιά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη η πονηρή αλεπού σου Αλεξάνδρα μου Ειναι ενα πανέξυπνο και όμορφο ζωάκι και εσύ την πέτυχες απόλυτα.Να είσαι καλά και καλό μήνα με όμορφες δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Αλεξάνδρα... μου έλειψε η ζωγραφική σου πραγματικά! Και εμένα μου αρέσει σαν ζώο η αλεπού και με κορόιδευε ο μπαμπας μου λέγοντας μου πως της μοιάζω χιχχιιχιχι... φιλάκια πολλά!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ζωντανή που είχα δει μια χαρά πονηρή και κακκούλα μου φάνηκε! Η δικιά σου όμως είναι σοφοστικιέ και όλο χάρη ομολογώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξάνδρα μου η αλεπουδίτσα σου είναι τέλεια και πανέμορφη!! Καταπληκτική δουλειά όπως πάντα!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...