28/4/14

DIY: Μεταμορφώνοντας το τραπεζάκι

Είχα στο παταράκι ένα τραπεζάκι σαλονιού (όπως η φώτο) που δεν ήξερα τι να το κάνω.

Αυτό είναι το κακό με τις μετακομίσεις...Μπαίνεις στο καινούργιο σπίτι και όλο και κάτι θα περισσεύει, δεν θα χωράει ή απλά δεν θα ταιριάζει. Οπότε μπήκε και αυτό στα αζήτητα περί τα 4 χρόνια και κάτι ψιλά.

Με το που μπήκε ο καινούργιος χρόνος και με τσίμπησε μια μύγα τσε-τσε, άρχισα να μετακινώ έπιπλα, να τα βάφω, να τους αλλάζω χρήση, άλλαξα και κουρτίνες (με τον κίνδυνο να γίνουν κι αυτές κουρέλια από τα γατόνια αλλά τους εξήγησα ήρεμα και ξεκάθαρα ότι οι κουρτίνες δεν είναι παιχνίδι και θα λυπηθώ πολύ αν τις σκίσουν και ευτυχώς με άκουσαν και οι κουρτίνες παραμένουν και μετά το πέρας μερικών μηνών ολόκληρες...).




Σερφάροντας και ψάχνοντας λύσεις και ιδέες στο ίντερνετ, σκουντούφλησα εδώ, http://www.livelovediy.com/2013/03/how-to-upholster-diy-ballard-designs.html. Είχα δει και άλλα παρόμοια αλλά τα έφτιαχναν με αφρολέξ για έπιπλα. Ήθελα κάτι ακόμη πιο απλό και αυτή ή λύση είναι πραγματικά απλούστατη!

Έβαψα τα ποδαράκια του τραπεζιού γκρι με χρώμα σε σπρέι και ακολούθησα τις οδηγίες της εν λόγω ιστοσελίδας (με τη διαφορά ότι για την στερέωση του υφάσματος χρησιμοποίησα συρραπτικό επίπλων)

Το αποτέλεσμα με άφησα αρκετά ικανοποιημένη και πέραν αυτού μπόρεσα έτσι να αξιοποιήσω κάτι που μου ήταν άχρηστο. Το έβαλα στην κρεβατοκάμαρα μπροστά από το κρεβάτι και ομολογώ πως έχει βολέψει απίστευτα!




Ήθελα να αξιοποιήσω και το χώρο κάτω από τραπεζάκι, οπότε βρήκα σε σούπερ μάρκετ μία μεγάλη κούτα και την έντυσα με αυτοκόλλητη ταπετσαρία.

Περίσσεψε βέβαια η κάτω πλάκα του τραπεζιού, αλλά ποιος ξέρει? Κάτι θα βρω και για εκείνη να την κάνω!

6 σχόλια:

  1. Καταπληκτική μεταμόρφωση του έκανες, Αλεξάνδρα!!!!!!!!!!
    Πολύ chic ο συνδυασμός των χρωμάτων στην κρεβατοκάμαρά σου!!!!
    Την κάτω πλάκα θα μπορούσες ίσως να την κάνεις ένα ασσορτί πάνελ για τον τοίχο!
    Καλή εβδομάδα και καλή Πρωτομαγιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαριάννα και σ' ευχαριστώ πολύ γιατί τώρα που είπες ασορτί πάνελ μου ήρθε η ιδέα να του κάνω πάνω - κάτω ότι έκανα και στο τραπεζάκι και να κρεμάω πάνω κοσμήματα!!
      Σου εύχομαι επίσης καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Αλεξάνδρα ... τόχεις με τις μεταμορφώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χριστίνα! Και καλώς ήρθες στο blogάκι μου!!!

      Διαγραφή
  3. πολύ όμορφο έγινε .Όσο για το ράφι,δε σε φοβάμαι,κάτι θα βρεις για να το αξιοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! το ράφι έχει γίνει πάνελ για κοσμήματα!!! :)
      Σ΄ευχαριστώ Αλέκα, να είσαι καλά!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...